SRD „MURA“ MURSKO SREDIŠĆE KROZ 2022 GODINU IZVJEŠTAJ

 

Planove koje smo si zadali u 2021 god. ispunili smo u cijelosti te smo tako početkom godine uredili ribičku stazu na ribnjaku Selnica i otvorili ribolov vikendom na 24h. Izradili smo nadstrešnicu na Selnici i postavili dječje igralište koje nam je donirala Opčina Selnica te sanirali klupe. Radovi na potkrovlju doma također se privode kraju postavljeni su suhomontažni stropovi i zidovi te postavljena izolacija. Na Zalešću smo izgradili piknik nadstrešnicu koja će biti namijenjena građanima kod proslava rođendana ili drugih druženja. Rezultati naših takmičara u koraku prate uspiješan rad udruge, pa nam je prva  godina u 1.hr ligi proš la planirano dečki su osvojili vrlo dobro 9.mjesto te če se iduće godine ponovno takmičiti u 1.hr ligi. Mjesta skromnosti nema jer imamo Svijetskog prvaka u ribolovu. Naš član Mensur Rošič pojedinačni je svijetski prvak u kategoriji invalida te kao član reprezentacije ekipno svijetski prvak. Marijan Mutak sa 4.mjestom u ligi mastera također je osigurao mijesto u reprezentaciji tako da sada Srd Mura ima dva reprezentativca.. Naša ekipa lovila je i na kupu Hrvatske kamo odlaze samo najbolji sportski  ribolovci te je  na istom osvojila odlično 3.mjesto

Sudjelovali smo aktivno na mnogim manifestacijama grada, organizirali druženja i takmičenja od kojih bi izdvojio posebno takmičenje bračnih parova, mura kup, kamp mala škola ribolova i ekologije, šaranaški kup. Domačini smo bili takmičenjima svih liga Republike Hrvatske. Ideja  nam ne fali, pokrenuli smo projekt proširenja  šrc Zalešća koji bi trebao započeti ove zime, u zimskim mjesecima planiramo počistiti i urediti puteve oko Napolitanaka te urediti mrijestilište na istima.

Zahvalio bih svim članovima  na potpori upravnom odboru na trudu i zalaganju. Posebno hvala svim sponzorima i gradu koji nas prate u stopu te nam pružaju podršku našim sportašima na njihovim takmičenjima .

Predsjednik:

Boris Goričanec